KUBANDA CHALLENGE November 2020

KUBANDA Challenge

Bij UMOYA ligt en blijft onze focus altijd op het verbeteren van de veerkracht van het lichaam. Door onze chiropractische zorg, hoe beter jouw lichaam en hersenen via het zenuwstelsel communiceren, hoe beter jouw lichaam in staat is om de uitdagingen van ons moderne leven aan te gaan.

Een andere manier om de veerkracht van het lichaam te verbeteren, is door blootstelling aan de kou. Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar gecontroleerde koude blootstelling is in feite gunstig voor zowel jouw geest als jouw lichaam.

Wat zijn enkele voordelen van blootstelling aan de kou?

 • Verlaagde stressniveaus

• Hogere alertheid

• Een meer robuuste immuunrespons

• Verhoogde wilskracht

• Verbeterde slaapkwaliteit

Kubanda betekent “koud” in het Zulu, en de uitdaging is heel eenvoudig: neem 30 dagen lang elke dag een koude douche.

Hoe je dit doet, is geheel aan jou. De douche warm starten en koud beëindigen? Een waaghals zijn en het de hele tijd koud houden? En of het nu 30 seconden of twee minuten is, het maakt niet uit. Het gaat erom een begin te maken. Naarmate het lichaam zich aanpast – met tijd en herhaling – zal je merken dat de 30 seconden één minuut wordt en de ene minuut twee. Blijf doorgaan, en binnenkort wordt het je nieuwe normaal. En dan plukt je, net als met onze chiropractische zorg, de vruchten op lange termijn.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close