Hoe we anders zijn

Neuro-Functionele Integratie, jouw aanpassings-vermogen en jouw gezondheid.

 

Bij UMOYA Chiropractie focussen we ons op een unieke aanpak die bekend staat als Neuro-Functionele Integratie. Deze aanpak is gericht op het bevorderen van de samenwerking tussen het zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), de schedel, de wervelkolom en de bindweefsels (spieren, ligamenten, dura, enz.). Deze integratie tussen de twee systemen heeft betrekking op het vermogen van een individu om zich aan te passen aan veranderingen om zich heen. Het aanpassingsvermogen van iemand is van vitaal belang als het gaat om onze gezondheid.

Als vergelijking, denk aan een gitaarsnaar. Een gitaarsnaar is rechtstreeks bevestigd aan de bovenkant en onderkant van een gitaar en de spanning van de snaar kan alleen vanaf deze uiteinden worden afgestemd. Hetzelfde principe geldt voor het ruggenmerg dat voornamelijk direct aan de bovenkant en de onderkant van de wervelkolom is vastgehecht. De hoeveelheid spanning die op het ruggenmerg staat, kan worden beïnvloed door de bewegelijkheid en/of stand van de nek (bovenkant) en het bekken (onderkant).

Een onjuiste hoeveelheid spanning op de snaren van een gitaar, zal een valse of ongewenste toon geven. Als er op het ruggenmerg en/of de zenuwen een abnormale spanning staat, verstoort dit hun vermogen om normaal te functioneren, mogelijk leidend tot vele mogelijke secundaire aandoeningen.

Het is dus voor ons en u belangrijk om de onderliggende oorzaak/oorzaken van een abnormale integratie in de samenwerking tussen het zenuwstelsel en botstructuur (schedel en wervelkolom), ook genoemd een Neuro-Functionele Verschuiving, te achterhalen en te verbeteren. Zo'n Neuro-Functionele Verschuiving kan negatieve gevolgen voor uw gezondheid hebben, aangezien het eventueel een optimale werking van uw zenuwstelsel belemmert.

Het doel van onze zorg en begeleiding bij UMOYA Chiropractie is om deze verschuivingen te identificeren en aan te pakken. Hierdoor kan uw zenuwstelsel uw lichaam beter aansturen, zodat uw lichaam zich beter kan aanpassen aan zijn omgeving - een belangrijke kenmerk van gezondheid.

Verified by MonsterInsights
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close