Onze praktijkleden

Inzicht in onze "tribe" van praktijkleden.

 

Onze praktijkleden zijn mensen die willen investeren in hun gezondheid. Of het nu gaat om een kleine aanpassing om nog gezonder te leven, of een complete gezondheidsrevisie als doel. Onze praktijkleden begrijpen de noodzaak van een goed functionerende zenuwstelsel, wat op zijn beurt weer een fundamenteel onderdeel is voor een gezond lichaam. En laten we eerlijk zijn: iedereen heeft iets wat je moet doen of iets wat je graag doet. Of het nu recreatief hardlopen is of serieus fietsen. Extreem cognitief werk als CEO of je creatieve sappen laten stromen als kunstenaar. Een moeder of een politieagent die in onze straten patrouilleert. Wat je ook doet, Chiropractie kan je helpen datgene net iets beter te doen. Van jong tot oud, van individueel tot uitgebreid gezin, iedereen kan een praktisch lid worden. En samen, één gezond persoon tegelijk, bouwen we aan een gezondere gemeenschap. En dat begint bij de geboorte ...

Pasgeboren baby's

Vaak wordt ons ook gevraagd of het goed is om babies te laten nakijken. Wij denken van wel. Een eerste Neuro-Functionele Verschuiving vindt namelijk vaak al tijdens de geboorte plaats. Zelfs tijdens een natuurlijke en gemakkelijke geboorte is er kans op een te grote hoeveelheid druk op het hoofdje en het nekje van de baby. Dit kan dan resulteren in een Neuro-Functionele Verschuiving, die zich kan ontwikkelen tot secundaire aandoeningen zoals koliek, problemen met borstvoeding/aanleggen, een voorkeurshouding, obstipatie, huilbaby, oorinfecties, reflux en een verzwakt immuunsysteem. Om deze reden moedigen we ouders aan om de wervelkolom van hun pasgeboren baby te laten controleren op de aanwezigheid van eventuele verschuivingen.

Zwangere moeders

Het is mogelijk dat Neuro-Functionele verschuivingen in het bekken de zwangerschap en het geboorteproces belemmeren. Hierdoor kan de moeder klachten ervaren, de positie van de baby in gedrang komen, en het geboorteproces negatief worden beïnvloed. Verschuivingen in de lumbale wervelkolom of in het bekken kunnen zelfs eventueel een draaiing van de baarmoeder veroorzaken. Dit voorkomt dan dat de baby vrij kan bewegen, en belemmert het vermogen van de baby om zich ideaal te positioneren voor de bevalling, waardoor de bevalling wordt vermoeilijkt. Een correcte stand van het bekken draagt bij aan het bevordering van een correcte ligging van de baby en het optimaal voorbereiden van het lichaam voor de bevalling.

Daarnaast dient u rekening ermee te houden dat u en uw ongeboren baby met elkaar verbonden zijn via uw zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel controleert en coördineert alles in uw lichaam, en daarmee ook de ontwikkeling van uw ongeboren baby. Wanneer een Neuro-Functionele verschuiving bij u aanwezig is, kan de effectiviteit en efficiëntie van uw zenuwstelsel worden aangetast. Dit kan op zijn beurt de ontwikkeling van uw baby beïnvloeden. Met zeer zachte en specifieke chiropractische behandelingen kunnen wij indien nodig de normale functie van het zenuwstelsel herstellen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close