Ontmoet uw Chiropractor

Chiropractor Johan Engelbrecht van Zuid Afrika

Chiropractor Johan Engelbrecht

Johan Engelbrecht, geboren en getogen in Zuid-Afrika, woont sinds 2011 in Limburg. In 2018 startte hij UMOYA Chiropractie.

Het woord UMOYA, wat 'geest' betekent, is afkomstig uit Zulu, een van de stamtalen in Zuid-Afrika. De geest is dat wat alle levende objecten bezielt. Het is wat ons drijft, wat ons levend maakt. Net als het zenuwstelsel dat ons drijft. We kunnen, om welke reden dan ook, een stilte ervaren in onze uitdrukking van onze drijvende kracht. Ons doel bij UMOYA Chiropractie is om datgene te revitaliseren wat ons leven bezielt. Onze geest. Onze UMOYA.

Hij heeft zijn universitaire studie tot Chiropractor met lof afgerond aan de Universiteit van Johannesburg. Gedurende zijn studie was hij actief lid en Afrikaans vertegenwoordiger bij de World Congress of Chiropractic Students. In het kader hiervan heeft hij veel gereisd, vele landen bezocht, en kennis gemaakt met verschillende filosofieën op Chiropractie. De ervaringen die hij hierdoor heeft opgedaan, hebben geleid tot zijn huidige perspectief op Chiropractie en gezondheid: namelijk dat het lichaam gemaakt is om gezond te zijn, en om zichzelf optimaal te kunnen aansturen. Centraal hierin is dat het zenuwstelsel het lichaam in staat stelt om zich optimaal aan te passen aan de omgeving, en dat Chiropractie hierin een belangrijke bijdrage kan leveren.

Na zijn studie heeft Johan werkervaring opgedaan in Kaapstad, Zuid Afrika, alvorens de reis naar Nederland te maken. Zijn keuze om naar Europa te komen had vooral te maken met de beschikbaarheid van Chiropractische netwerken, Chiropractisch vervolgonderwijs, en werkgelegenheid. Na meerdere jaren in Nederland werkzaam te zijn als Chiropractor, besloot hij om voor zichzelf te starten. UMOYA Chiropractie is het resultaat van deze beslissing.

Johan woont met zijn gezin in Maastricht. In zijn vrije tijd houdt hij van fotograferen, reizen, sportief bezig zijn, en tijd in de natuur doorbrengen. Daarnaast is hij een liefhebber van koffie en experimenteert hij graag als amateur barista.

Verified by MonsterInsights
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close