Wat is Neuro-Functionele Integratie

Neuro-Functionele Integratie, jouw aanpassingsvermogen en jouw gezondheid

Bij UMOYA Chiropractie focus we ons op een unieke aanpak die bekend staat als Neuro-Functionele Integratie. Het is gericht op de samenwerking tussen het zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg), de schedel, de wervelkolom en de bindweefsels (spieren, ligamenten, dura, enz.). Deze integratie tussen de twee systemen heeft betrekking op het vermogen van een individu om zich aan te passen aan veranderingen om zich heen. Het aanpassingsvermogen van iemand is van vitaal belang als het gaat om onze gezondheid.

Als vergelijking, denk aan een gitaarsnaar. Een gitaarsnaar is rechtstreeks bevestigd aan de bovenkant en onderkant van een gitaar en de spanning van de snaar kan alleen vanaf deze uiteinden worden afgestemd. Hetzelfde principe geldt voor het ruggenmerg dat voornamelijk direct aan de bovenkant en de onderkant van de wervelkolom is vastgehecht. De hoeveelheid spanning die op het ruggenmerg staat, kan worden beïnvloed door de bewegelijkheid en/of stand van de nek (bovenkant) en het bekken (onderkant).

Een een onjuiste hoeveelheid spanning op de snaren van een gitaar, zal een valse of ongewenste toon geven. Als er op het ruggenmerg en/of de zenuwen een abnormale spanning staat, verstoort dit hun vermogen om normaal te functioneren, mogelijk leidend tot diverse secundaire aandoeningen.

Het is daarom voor ons belangrijk om de onderliggende oorzaak/oorzaken van een gebrekkige integratie tussen het zenuwstelsel en botstructuur (schedel en wervelkolom) te achterhalen en te verbeteren. Dit heet een Neuro-Functionele Verschuiving. Zo'n neuro-functionele verschuiving kan negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid, aangezien het de optimale werking uw zenuwstelsel belemmert.

Het doel van onze zorg en begeleiding bij UMOYA Chiropractic is om deze verschuivingen te identificeren en aan te pakken. Hierdoor kan uw zenuwstelsel uw lichaam beter aansturen, en uw lichaam zich beter kan aanpassen aan zijn omgeving - een belangrijke kenmerk van gezondheid.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close