Wat is een Neuro-Functionele Verschuiving?

Een verschuiving van optimale gezondheid.

 

Een Neuro-Functionele Verschuiving is het afwijken van de normale integratie tussen het zenuwstelsel en de beschermende omkasting (de schedel en de wervelkolom). Dit gaat vaak gepaard met een verplaatsing van de structuur van de wervelkolom en/of de omliggende spieren en ligamenten. Een Neuro-Functionele Verschuiving vindt voornamelijk plaats aan de bovenkant (schedel en nek) en onderkant (bekken) van de wervelkolom. Op deze locaties hebben het ruggenmerg en de wervelkolom directe aanhechtingen. Omdat de wervelkolom als een integraal geheel functioneert, resulteert een verandering aan de beide uiteinden van de wervelkolom vaak ook in veranderingen langs de gehele wervelkolom.

Het zenuwstelsel (dat bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen) is verantwoordelijk voor het reguleren van elke functie van het lichaam. Een Neuro-Functionele Verschuiving kan daardoor de algemene functie van het lichaam negatief beïnvloeden. Dit kan op zijn beurt weer bijdragen aan de onderliggende oorzaak van een aantal gezondheidsproblemen en secundaire aandoeningen.

Wanneer er geen Neuro-Functionele Verschuiving is, wordt de structuur en beweging van de wervelkolom, evenals de spanning langs de wervelkolom en het ruggenmerg als normaal beschouwd. Wanneer er in een deel van de wervelkolom een ​​grotere hoeveelheid stijfheid of spanning ontstaat (bijvoorbeeld door een ongeluk, een slechte houding of verkeerde bewegingen), leidt dit mogelijk tot een storing van de communicatie binnen het zenuwstelsel. Als gevolg hiervan ervaren veel mensen secundaire aandoeningen of symptomen. Het is dan van belang om de oorzaak aan te pakken, en niet te focussen op de symptomen. Het aanpakken van de oorzaak zal immers kunnen leiden tot het herstellen van de Neuro-Functionele Verschuiving en de daaraan gerelateerde secundaire aandoeningen.

Voor meer informatie over Neuro-Functionele Integratie en hoe dit van invloed kan zijn op uw gezondheid, kunt u contact met ons opnemen of een vrijblijvend consult inplannen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close